The beginning
In het begin moetik toch altijd nog acclimatiseren ook al is het maar 1,5 vliegen naar Dublin. Vooral de taxi die links op de weg reed was toch wel even wennen.. In de ochtend aangekomen bij Meneer en Mevrouw Dolan, mijn 'gastouders' voor twee weken. Ze wonen in een rustige buurt waar je in 15 de bus neemt naar het centrum. Betty en Brandon Dolan laten je meteen thuis voelen door hun interesse, fantastiche verhalen en niet te vergeten het heerlijke eten dat Betty elke dag klaarmaakt. Na een laat ontbijt/vroege lunch ben ik door Brandon naar het centrum gebracht en onderweg al heel wat opgestoken over de typische Ierse gebruiken op de weg zoals: gewoon door rood lopen als er geen verkeer aankomt anders sta je daar wel 10 min. voor een stoplicht te wachten!. Uitgestapt bij o'Connol Street, de hoofdslagader van Dublin. En wat doe je als vrouw het eerst opzoeken...? Juist de winkelstraten!. Henry Street voor de goedkope adressjes en Grafton voor als je wat meer te besteden hebt. (tip voor de liefhebber: ze hebben een heuse Disney winkel). Na wat rond gedoold te hebben door Temple Bar waar je cafe's, restaurants en allerlei soorten winkels aantreft, doorgelopen naar Christchuch Cathedral. Dit is een van de oudste kerken in Dublin al is de entree wat aan de hoge kant voor wat je ervoor krijgt. Teruggekomen van een lange middag mijn twee huisgenoten ontmoet die ieder een week in Dublin zijn. Een Frans meisje die bijna nog geen Engels spreekt en een Deense jongen die ons meiden al gelijk vroeg welk overhemd bij welke stropdas pastte 'ik moet wel goed voor de dag komen de eerste dag op school'. Al met al een gezellige drukte ten huize Dolan.
Maandag 09:00 de eerste kennismaking met de talenschool. Om 09:00 kregen alle studenten die voor het eerst op school waren, eerst een korte uitleg hoe het reilt en zeilt op de school met alle praktische informatie die je nodig kan hebben en daarna een test en een persoonlijk gesprek om te beoordelen op welk niveau ze je moeten indelen. Na een korte pauze informatie gekregen over de activiteiten die de school organiseerd en die je in Dublin zelf kan ondernemen. Om 11:00 2 uur les gehad en daarna weer door de straten gedwaald want ik denk dat je op deze manier de stad echt leert kennen.
Wat leuk is aan de manier waarop er les gegeven wordt is dat je elke week alleen of in een groep een project moet maken. Dit kan van alles zijn van een samenvatting maken van een boek die je hebt gelezen of een film die je hebt gezien tot het intervieuwen van mensen op straat. Het project wordt op maandag of dinsdag uitgelegd door de leraar en moet je op vrijdag presenteren. Deze week moeten we als klas (3 personen is ook een klas) een weekend trip samenstellen voor 20 personen. Op vrijdag moeten we onze reis dan presenteren. Om het project heen krijg je bijbehorende lessen in het Engels zoals vocabulair en uitspraak. Het voordeel van een kleine klas is dat de leraren meer aandacht aan je kunnen besteden als je ergens moeite mee hebt. Ze nemen echt de tijd voor je zodat je jezelf kan verbeteren.
Morgen weer een nieuwe dag met projectwerk, ontdekkingen en ontmoetingen.